Акцентите в Посредник на 29 октомври
Акцентите в Посредник на 29 октомври / netinfo
За трудовата дискриминация – нетрадиционно, е озаглавен един от материалите на първа страница в “Посредник” днес. Става дума за проект с национално покритие под името “Само закон не стига”, чиято основна цел е да промени гледната точка на жените – жертви на трудова дискриминация. Днес трябва да започнат и безплатни юридически консултации с хора, които имат проблеми на трудовото си място.

Преди дни Агенцията за държавни вземания е изпратила покани за доброволно изпълнение на задължение в размер на 17 400 лв. към лекарите от Първи състав на плевенската ТЕЛК. Задължението, което се търси от трима плевенски лекари, е в резултат на отменени от Националната експертна лекарска комисия решения за определяне на група инвалидност, придружена с определен процент намалена трудоспособност.

СОУ “Стоян Заимов” се стяга за традиционно математическо състезание, то е посветено на Деня на народните будители, пише още “Посредник”. Състезанието ще се проведе за седма поредна година, в него ще участват ученици от 2-и до 7-ми клас от цялата община Плевен.

Утре от 9.30 часа в Плевенски окръжен съд е насрочено делото за убийствата в Комарево, напомня “Посредник”. Подсъдими по него са трима мъже, те са обвинени в това, че на 14 февруари 1996 год. на празника Трифон Зарезан в Комарево са убили други трима мъже от същото село. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитите, според обвинителния акт.

И още една новина от криминалната страница – 6 месеца пробация получи мъж, опитал да подкупи ченге. Обвиняемият се призна за виновен за това, че на 18 май тази година в Долна Митрополия предложил банкнота от 20 лв. на младши полицейски инспектор при РПУ Долна Митрополия.

На 6 и 7 ноември в Рибарица ще се проведе обучителен семинар за директори на училища от община Плевен на тема “Оптимизация на училищната мрежа”. Форумът се организира от Регионалния инспекторат по образованието. Седмица по-късно ще се проведе и традиционната национална научно-практическа конференция на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

За нов палеж в частен имот в с. Мечка, за насърчаването на финансово технологичната модернизация на предприятия, за възможностите за създаване на партньорства по трансгранично сътрудничество и как да преборим есенната депресия – всичко това ще прочетете на стр.5 в “Посредник” днес.