Акцентите в Посредник на 16 юни
Акцентите в Посредник на 16 юни / netinfo
От първа страница днес от “Посредник” научаваме, че най-много медали от турнира по боче са спечелили децата на Плевен. Окол 50 деца с ментални увреждания от града – Плевен, Карнобат, Търговище, Могилино и Сливен взеха участие в провелия се в събота Трети национален турнир по боче. По време на играта най-добре са се представили плевенските деца от БАЛИЗ и помощно училище “П. Р. Славейков”. В града е учреден местен клуб “Спешъл олимпикс”, който ще кандидатства по различни проекти, свързани с децата с ментални увреждания на територията на Общината.

На изток от “Европа” коктейли “Молотов” за наблюдателна съседка – това е заглавието на материала, който разказва за случка от 13 юни. В популярния като квартал “Изток” в Плевен в двора на жена са хвърлени няколко бутилки запалителна течност, които за щастие не са се запалили. Случаят, довел екипа по калните улици на квартала, заселен от роми, турци и едва няколко устояващи на ориенталския натиск български семейства, е опит за саморазправа с плевенчанка, живееща там от близо 50 години.

На родното място на плевенския Алпийски клуб по повод 50-годишен юбилей алпинисти се катериха до Парашутната кула, пише още “Посредник”. Около стотина приятели на алпинизма, бивши и настоящи алпийци от Плевен, както и техни колеги от Шумен, Пловдив, Казанлък, Самоков, Велико Търново, Горна Оряховица, Ловеч и Перник се събраха в събота за празника. Беше открита и паметна плоча по повод юбилея на родното място на плевенския алпийски клуб – на скалата под Парашутната кула.

В днешния “Посредник” дават съвети и какво да направим, ако искаме да си платим тока, но фактурата я няма; ще намерите също и 10 хитрини, които може да използвате, ако сте решили да водите здравословен живот и да залъжете глада за цигари; ще научите и за двете изложби, организирани по случай 75-я рожден ден на Светлин Русев както и че средният успех на матурата по български език и литература е повече от 57 точки, а най-нисък е успехът по философия.