Акцентите в Посредник на 10 юли
Акцентите в Посредник на 10 юли / netinfo
Световен пробег на хармонията ще премине през Плевен, съобщава от първа страница днес “Посредник”. Пробегът е международна атлетическа щафета, която има за цел да насърчи приятелството и единството между народите и обединението в усилията на хората за хармония. Пробегът ще премине през Плевен на 26 юли.

За дрога в двора зад “Астория” алармира всекидневникът. Сделките се извършват на метри от играещите си там деца. Хората са събрали пари и са поставили нови масивни врати и домофонни системи на входовете, за да ограничат достъпа на външни лица и най-вече на неканените, но идващи всеки ден “гости с игли в ръцете”.

Над 8 млн. лв. са събрани от данъци за шестте месеца на годината, пише още “Посредник”. Най-голяма част са от такса битови отпадъци – 3млн.573 хил. лв. Прави впечатление, обаче, че постъпленията от стари задължения за такса смет са малко на фона на общата събираемост за първото шестмесечие за годината. 569 лв. са пък събраните такси от кучета.

Малко повече от половината деца в областта са прегледани от лекар профилактично, още едно заглавие от “Посредник”. До 30 март в РИОКОЗ Плевен са постъпили 159 анализа от 77 детски и 82 учебни заведения в област Плевен, което е с осем по-малко от миналата година. Процентът на профилактираните деца и ученици в сравнение с 2007год. е намалял от 54.1% на 47.9%.

И още няколко заглавия от днешния брой – неправителстввена организация в Долна Митрополия ще помага на възрастни и инвалиди; успешно тръгнаха курсовете за преквалификация на бившите военни; децата от клуб “Родолюбие” вървят по следите на историята; официално през 2008-а Никопол и Турну Мъгуреле са включени в похода “По стъпките на Апостола”.