Акцентите в Посредник и Посоки
Акцентите в Посредник и Посоки / netinfo
Със снимка на много сериозен първокласник посреща днес читателите новият брой на “Посредник”. По вода започна учебната година, но училищата в областта са с 11 по-малко в сравнение с миналата, като 4 от закритите училища са в Плевенска община, където за първи път беше проведена т.нар. оптимизация на училищната мрежа. Как посрещнаха първия учебен ден плевенските ученици четете на стр. 4 и 5.

Една интересна информация – според НАП 455 са таксиметровите коли в Плевен. В началото на август започнаха проверки на таксиметровите компании в цялата страна. Сега вече се привикват отделните таксиметрови водачи, извършващи дейност сами за себе си, относно подадени годишни данъчни декларации за 2007 год.

От интервюто на стр. 3 в “Посредник” с Михаил Михайлов научаваме, че той отново ще се кандидатира за омбудсман. Според него в Плевен не можа да се стигне до избор на омбудсман, защото всички партии, представени в местния парламент, по принцип искат да има обществен посредник, но когато се стигне до това кой да бъде той, всеки иска да бъде неговият кандидат.

И още няколко заглавия от всекидневника “Посредник” – ще се засилят контролните функции на инспектората върху учебния процес чрез внезапни проверки и външно оценяване казва в интервю Анни Петкова, началник на РИО Плевен; обследват предприятия за енергийна ефективност; успешни инфраструктурни проекти реализират в Белене; плевенчанин написа химн на международен музикален фестивал.

Концерт с филмова музика ще организират за плевенчани община Плевен, ДКТ "Иван Радоев" и читалище "ЛИК" – с тази новина ни зарадва “Посоки” днес. В Деня на музиката – 1 октомври, плевенските меломани ще имат възможността да чуят изпълненията на Митко Щерев и Илия Ангелов. Двамата популярни музиканти ще представят най-доброто от филмовата музика и хитовете на "Диана Експрес”.

В известното с много роми село Пелишат са засекли кражба на тухли от ... англичани. Семейството британци се заселило наскоро в селото. Купили къщата по интернет и започнали да я стягат. Разрешили им да ползват парчета от тухли от съборено училище, но кметът с учудване установил, че товарят направо четворки.

Дело срещу бившия изпълнителен директор на "Нова Плама" Евангелос Барутас влиза днес в окръжния съд по обвинение за дължими данъци, още едно заглавие от “Посоки”. На съдебното заседание преди обед емблематичният бос на плевенската рафинерия обаче няма да присъства. Делото срещу него се води задочно само чрез адвокатите му, защото самият Барутас отдавна е извън пределите на страната ни.