Акцентите в Посредник днес
Акцентите в Посредник днес / netinfo
Цитират “Посредник” от парламентарната трибуна, с тази новина ни посреща изданието днес. По време на парламентарния контрол депутатът Стела Банкова е поставила въпрос на министъра на вътрешните работи Михаил Миков за новите моменти в политиката на МВР. Тя е цитирала примери от ежедневието на хората в Плевенско, в които положението е много тревожно. Оказва се, че министърът не е чувал за село Мечка.

Кампанията “Европейското гражданство ... не само думи, а конкретни права” мина през Плевен. В събота на площад “Възраждане” беше открит със символично прерязване на лента презентационен щанд в рамките на пътуващата информационна кампания.

Крупна компания от Оман проучва бизнес средата в Плевен, пише още “Посредник”. Кметът Найден Зеленогорски и неговият екип са се срещнали в края на миналата седмица с представители на бизнеса от Оман, които са изразили вижданията си, че можем да си сътрудничим в сферата на земеделието и туризма.

Акцентите от програмата на Найден Зеленогорски, представени по време на откриването на предизборната кампания на 7 октомври 2007 год. в ДТ “Иван Радоев” може да си припомните от стр.4 във всекидневника. А поводът за припомнянето е, че на 14 ноември миналата година започна официалния старт на третия мандат на кмета на община Плевен.

“Посредник” е с награди за обективно отразяване на проблемите в здравеопазването, наградите са две – на Районната лекарска колегия и на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Плевен. И двете са отличили Нела Пеева.

Честваха 80-годишнината на бащата на Северняшкия, пише още изданието. Тясна се оказа в петък зала “Плевен” за тържественото честване на юбилея на маестро Иван Вълев. Внучката на маестрото, звездата Люси Дяковска, също дойде да поздрави дядо си.

Плакет за 60-годишнината от създаването на шуменския факултет “Артилерия и КИС” на Националния военен университет, получи плевенското сдружение “Артилерия”. 90% от членовете на сдружението са завършили висшето артилерийско училище в Шумен.