Акцентите в Посредник днес
Акцентите в Посредник днес / netinfo
На три стъпки от национален протест на личните лекари е озаглавен един от водещите материали на първа страница в “Посредник” днес. Бюджетът за здраве за 2009 год., приет от Министерството на финансите, провокира спешно заседание на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. Според ръководството на сдружението и председателите на регионалните структури на семейните лекари така приетата финансова рамка е незадоволителна.

Тръгва делото срещу серийния изнасилвач, пише още изданието. Заседанието е насрочено за 28 ноември. 38-годишният Илиян Митков Иванов беше задържан от криминалистите по време на оперативно-издирвателни мероприятия относно изнасилване на 13-годишно момиче от 2003 г. След задържането си изнасилвачът призна и за още 9 случая, извършени в периода 2003-2006 г, два от които в София.

Зазимяват езерото в Кайлъка и люлките в Градската градина. В началото на ноември очаквано започнахме да се подготвяме за зимата. Люлките и виенското колело в Градската градина не работят от миналата седмица, а водните колелета и лодките от езерото в Кайлъка са прибрани на сухо. Скоро и то ще бъди източено. Каскадата също спира да работи. До следващото лято.

Първият етаж на съда, Бюро по труда и Инспекцията по труда са недостъпни за инвалиди, това е сигнализирала Снежина Кежева от Центъра за психологически изследвания. “Крайно време е хората с увреждания да имат нормален достъп до институциите, а не да се работи на парче”, е категорична тя.

Тръгва третия транш на евробрашното, общо 186 568 кг брашно е получено в Плевенска област в рамките на трите транша от интервенционните запаси на ЕС. И през следващата година ще бъдат раздавани продукти по тази програма, като освен брашно се очаква хората да получат захар, консерви и др. Проблеми при раздаването е имало в големите градове като причината е, че много от социално слабите, включени в списъците, просто не са били там.

Плевенски момичета от Гимназията с преподаване на чужди езици са лауреати на конкурса за млади поетеси “Дора Габе”, информира “Посредник”, две от трите награди идват в Плевен. Мартина Стефанова, на 15 години, и Анита Велева, 17-годишна, са участвали в конкурса с по три поетични творби.

От същата стр.6 в изданието ще разберете и че обявиха международен проект на Езиковата за социално значим.