Акцентите в новия брой на Посредник
Акцентите в новия брой на Посредник / netinfo
Алея и поляна в “Сторгозия” са превърнати в шосе, алармира “Посредник” днес. Теренът е до блок 3. Зелената площ почти я няма, защото е била засипана с чакъл, за да могат да минават колите и камионите, обслужващи близкия магазин и да могат съседи да обръщат колите си.

Осъдиха условно мъжа, причинил катастрофата, в която загина зам.-шефът на ВиК. Присъдата на 36-годишния виновник е от 19 септември, влязла в законна сила от 6 октомври. Инцидентът стана на 31 октомври 2007 г. около 7.05 часа на пътя за Гривица. Тогава виновният шофьор по непредпазливост причини смъртта на зам.-шефа на плевенското ВиК Тодор Чучумишев.

НПО и журналист в комисията по избор на омбудсман иска група на неправителствения сектор към Обществения съвет за сътрудничество между местната власт и НПО. Писмо с подобно съдържание е разпространено в петък, становището е изпратено и до председателя на Общинския съвет Георг Спартански.

Нараства броят на изследвалите се за СПИН в Плевен, пише още “Посредник”. От 6 до 19 октомври през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са преминали 84 души. 42-ма от тях са се изследвали за първи път. За предходните две седмици общо са се изследвали 58 души.

За състоянието на пътищата в Плевенско, за спрените пари за ремонти, и каква е ситуацията на прага на зимата пише изданието. Областният управител на Плевен Цветко Цветков изъква, че според него строителната програма ще претърпи пълен провал, ако до 10 дни не дойдат пари за ремонти.

Напомнящи писма изпрати екоинспекцията на 100 фирми, 1 декември е срокът, до който трябва да бъде направена предварителната регистрация по Регламента на Европейския парламент и Съвета за регистрация, оценка разрешаване и ограничение на производството, вноса и употребата на химични вещества.

Общо 15 проекта от Плевенска и Ловешка област бяха подадени в срок при областния държавен експерт на ДАМС Пламен Дунчев за кандидатстване по програмата “Спорт за деца в свободното време”, пише още “Посредник”. Проектите са за следващата година и трябваше да бъдат представени до края на миналата седмица. Най-много проекти тази година има по спорта хандбал.