ljulki
ljulki / obshtina.levski
Община Левски и НЧ „Георги Парцалев 1901“ град Левски канят любителите  на българския фолклор на петото издание на Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ 2018 г. на 1 май /вторник/ от 9.00 ч. на откритата сцена пред Общината.
Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ доби широка популярност и тази година интересът към него е изключително голям.
125 са участниците, около 700 са изпълнителите от 4 до 87 години в различните възрастови групи и категории. Певчески и танцови състави, индивидуални изпълнители от градовете и общините Плевен, Свищов, Габрово,Летница, Пордим,Тетевен,Павликени ,Белене ще се надпяват и надиграват с изпълнения на автентичен и обработен фолклор.
Във Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ 2018 г. щи видим и талантите на община Левски от читалища, училища и детски градини. Те няма да участват в конкурса за да дадат възможност на гостуващите състави и изпълнители, а ще представят гала концерт,информират от общината.

Авторитетно, петчленно жури с председател проф. д-р Тодор Киров, декан на факултет „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, ще има нелеката задача до отличи най-добрите.