26-годишен политолог стана координатор на Национален съюз Единство
26-годишен политолог стана координатор на Национален съюз Единство / dariknews.bg

На пресконференция на 15 януари, депутатите-учредители на Гражданско движение Национален съюз "Единство" Цветан Костов и Ваньо Шарков, зам-председателят на сдружението Маргарита Бойчева и секретарят Димитър Иванов представиха пред медиите координатора на "Единство" за Плевенска област.

Ден преди това - в понеделник, 26 - годишният политолог Александър Георгиев беше представен пред плевенските членове на сдружението от учредителите на Национален съюз "Единство" в Плевен, зам-председателят на сдружението Маргарита Бойчева и секретарят Димитър Иванов. 

 

26годишен политолог стана координатор на Национален съюз "Единство"
netinfo

Д-р Цветан Костов припомни, че Съюз „Единство" беше създаден на 7 декември 2012 година в Пловдив. „До там се стигна след като НС на СДС взе решение за излизане на СДС от Синята коалиция, след подменения вот при изборите за председател на СДС и след като подкупни и зависими хора узурпираха СДС. Пред нас имаше 2 възможности - оттегляне от политическия живот или създаване на нов проект, който да работи за постигане на обединение в дясното политическо пространство", каза депутатът.

Зам.-председателят на "Единство" МАргарита Бойчева обясни, че политиците от Синята коалиция и ДСБ са ядрото, около което трябва да се създаде единна дясна партия след изборите. "Те трябва да изградят единна политическа платфолма с общи политики и визии, с обща позиция спрямо ГЕРБ".

Секретарят Димитър Иванов обяви, че на срещата в понеделник в НС "Единство" са приети 37 нови членове на сдружението от Плевен, с което вече стават 800. "Предстоят ни срещи и в другите общини от Плевенска област. Повечето от присъединяващите се към сьюза са хора, напуснали на редиците СДС", сподели Димитър Иванов.

"Със създаването на "Единство" даваме ясен знак  и шанс на младите хора. До сега те участваха само в кампаниите по изборите. Днес те имат да правят политики ежедневно", каза депутатът Ваньа Шарков.

Скоро предстои, "Единство" да подпише политическо споразумение с ДСБ. Най-важното в него е поемането на ангажимент, че след изборите ще вървим заедно към създаването на единна дясна формация. По този начин и ще отговорим на очакванията на десните избиратели, обясниха от сдружението.