2 и половина години условно за отвличане на непълнолетен постанови ОС- Плевен
2 и половина години условно за отвличане на непълнолетен постанови ОС- Плевен / dariknews.archive

С присъда от 11 декември 2014 г., състав на Окръжен съд - Плевен призна подсъдимия И.В.И. за виновен в това, че на 30 ноември 2013 г. около 16:40 - 17:00 часа в град Ловеч отвлякъл ненавършилия 18 години Ц.П.Ц., поради което го осъди на две години и шест месеца лишаване от свобода, като съдът е отложил изпълнението на наложеното наказание с четиригодишен изпитателен срок.

И.В.И. е осъден да заплати на гражданския ищец и частен обвинител Ц.П.Ц., чрез И.И.П. като негов родител, сумата от 1000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди, считано от 30 ноември 2013 г. до окончателното изплащане на сумата, като за разликата до 5000 лве отхвърлил иска, като неоснователен и недоказан.

Съдът осъжда подсъдимия да заплати държавна такса в размер на 40 лв. върху уважения размер на гражданския иск по сметка на Плевенски окръжен съд.

Освен това И.В.И. ще заплати направените по делото разноски от досъдебното производство в размер на 200,00 лв. по сметка на ОД на МВР - гр. Ловеч, както и направените деловодни разноски в съдебното производство в размер на 160,00 лв. по сметка на Плевенски окръжен съд.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок от днес пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.