/ iStock/Getty Images
Разследват документни престъпления в Община Бойчиновци, съобщиха от МВР-Монтана. 

Оттам уточняват, че е извършена полицейска проверка в сградата на общината, след като на 23 ноември в ОД НА МВР-Монтана е получен сигнал, че в кабинета на заместник-кмета на община Бойчиновци се съхраняват собственоръчно написани заявления за напускане на работа, изготвени от служители на общината, с цел да бъдат освобождавани без предупреждение, като на заявленията нямало посочена дата и регистрационен номер.

По случая е направена проверка и след съгласуване с Районна прокуратура-Монтана са извършени процесуално-следствени действия в сградата на Общинска администрация – Бойчиновци.

От МВР уточниха за БТА, че по случая е образувано досъдебно производство за документно престъпление и предстои разпит на отделните служители от общинската администрация, за да се изясни дали всеки от тях е попълнил заявлението по собствена воля или му е оказан натиск.

Има съмнения, че заявленията са изготвени с цел служителите да могат да бъдат освобождавани без предупреждения. Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев, който наскоро спечели четвърти пореден мандат, заяви, че служителите са изготвили по своя воля заявленията в негово отсъствие, докато е бил в принудителен отпуск заради предизборната кампания.

Те са ги оставили при зам.-кмета Таня Петрова, за да напуснат работа, ако той (Светлин Сретенев) не спечели изборите, за да не се налага да идват на работа при друг кмет, а той после да ги отстранява от работа. Сретениев обяви, че не възнамерява да уволнява никого и продължава работа и през новия мандат с хората, които работят 12 години в екипа му.