/ istock
Самотно живеещ 62-годишен мъж от град Вълчедръм, област Монтана, е загинал при пожар дома си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На 20 октомври в 23:58 часа в Районно управление в Лом е постъпил сигнал от жител на град Вълчедръм, който съобщил за пожар в съседен имот.

Огънят е унищожил 120 кв.м. покривна конструкция и жилищни помещения. По случая е сформирана дежурна оперативна група, която е посетила местопроизшествието съвместно с експерт Районна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Монтана. При извършения оглед в едно от помещенията е намерено обгорялото тяло на обитателя на имота, което е транспортирано за аутопсия в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана. 

Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване, като към момента няма следи от умишлен палеж. По първоначални данни нещастният случай е вследствие на небрежност при боравене с печка на твърдо гориво. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на септември тази година двама души загинаха при пожар в къщата си в ломското село Замфир.

Общо 126 пожара са загасени в страната през вчерашния ден, съобщиха по-рано от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Кореспондент на БТА в Монтана Милена Островска