/ iStock/Getty Images
Мъж на 52 години от Монтана, заразен с коронавирус, е изписан от местната болница, след като вече е дал отрицателна проба за инфекцията, съобщиха от РЗИ.

Под 14-дневна карантина са 29 руснаци в Монтана, пристигнали да работят по Балкански поток

Мъжът постъпи на лечение преди десетина дни и стана първият и единствен до сега жител на община Монтана, заразен с СOVID-19. Той работи като международен шофьор и малко преди да постъпи на лечение се е завърнал от курс с камиона си в Нидерландия.

Предполага се, че там се е заразил, обявиха от здравната инспекция. Сега шофьорът е поставен под 28-дневна карантина в дома си, а след изтичането й ще бъде тестван отново.

Отрицателни са тестовете на 26 руснаци, работещи на газоразпределителна станция в Монтанско

От началото на месец май досега в област Монтана са тествани 313 души, работещи в 15 социални дома в региона, а също и 130 настанени в тези домове
. При социалните работници са открити само три положителни проби - на две хигиенистки от дома за възрастни хора в село Добри дол и на един шофьор от дома за възрастни хора с деменция в село Говежда.

И тримата са без симптоми за болестта и са поставени под карантина в домовете си. След това са взети проби от всички 130 души, настанени в двата дома в Добри дол и Говежда, като те са отрицателни.