Гроздан Караджов
Гроздан Караджов / БГНЕС
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройство в оставка Гроздан Караджов посети днес курортния град Вършец и разгледа щетите от поройните дъждове в града. Той обходи поречието на р. Ботуня в града, където има разрушени мостове, наводнен парк, пострадали къщи и инфраструктура. Придошлите води са отнесли част от корекцията и са излезли в градския парк.

Преминаващата през Вършец р. Ботуня вече се е прибрала в коритото си, но щетите са големи. Отнесени са седем моста. В резултат от преливането e разрушен водопровод в кв. „Заножене" и живеещите в него са без вода. Скъсани са и други водопроводи. Пътят към една от вилните зони е пропаднал. Частичното бедствено положение в града остава.

Караджов провери разчистването на прохода Петрохан: Пътят в този вид е неизползваем

Министърът обеща на ръководството на местната община спешно да търси средства от Министерски съвет за възстановяване на щетите, които възлизат на милиони левове.

Кметът на Вършец Иван Лазаров, заяви, че живите хора във Вършец не помнят подобно бедствие и толкова проливни дъждове. Той благодари на министъра за посещението и поетия ангажимент за помощ.
БТА