Предстоят допълнителни разпити на свидетели и анализ на събраните доказателства
Стана ясна причината за смъртта на младия пациент след пожара в психиатрията в Ловеч, съобщиха от прокуратурата.

На 2 октомври е започнало разследване по повод възникнал около 19:30 часа пожар в Държавната психиатрична болница в града. В резултат на пожара е настъпила смъртта на 25-годишен мъж от Троян, който е бил на лечение в лечебното заведение.

Назначиха експертизи по случая с починалия пациент при пожар в психиатрията в Ловеч

С постановление на окръжния прокурор разследването по делото е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура. В хода на разследването са извършени няколко последователни огледа на местопроизшествието.

Изготвена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на мъжа, според която той е починал вследствие на задушаване. Изискани са и всички относими по случая документи, разпитани са свидетели.

С оглед обективното и пълно изследване на всички обстоятелства назначената по делото тройна съдебномедицинска експертиза е възложена на експерти от друг съдебен район.

Очаква се заключението на комплексната пожаротехническа и електротехническа експертиза. Предстоят допълнителни разпити на свидетели и анализ на събраните доказателства.

В случай че бъдат събрани достатъчно доказателства за виновността на конкретни лица за извършени престъпления от общ характер, те ще бъдат преценени от наблюдаващия прокурор с оглед привличането им към наказателна отговорност.