Заместник-кметът на Кърджали Веселина Тихомирова
Заместник-кметът на Кърджали Веселина Тихомирова / Павел Тенчев
Общинска комисия търси нови, по-социализирани места за три от общо 17-те паметници в Кърджали. Става дума за паметниците на Вазов, Раковски и Вапцаров, които в настоящи момент се намират или в дворовете или пред три от училищата на града. Две от тях вече са бивши, а едното – ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода” не носи името на Георги Раковски.   
8-членна общинска комисия, назначена със заповед на кмета, е направила оглед на всичките 17 паметници, намиращи се на територията на община Кърджали, за да установи тяхното състояние, да изготви списък на нуждаещите се от реновиране, както и списък на неподлежащите за възстановяване. 
„При някои от паметниците се установи, че е наложително да бъдат преместени на по-социализирано място.  Това са паметника на Иван Вазов, който се намира в двора на бившето спортно училище, паметника на Георги Раковски, позициониран до ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода”, паметника на Никола Вапцаров в двора на бившето основно училище в кв. „Веселчане”, каза заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, която е и председател на Комисията.  
По думите й при други паметници са се установили пукнатини по постаментите. Такъв е паметника на Димитър Маджаров до ресторант Москва. Трета група паметници се нуждаят само от почистване като паметникът на генерал Делов. Четвърта група паметници ще се наложи да бъдат конструктивно укрепени. Такъв е паметника на руския воин пред церквата „Свети Георги”.
Тихомирова заяви още, че Комисията ще направи още един оглед на паметниците, след което на последното й заседание до края на юни ще бъдат набелязани и новите места за позициониране на паметниците, при които според комисията е наложително тяхното преместване.