В рамките на ден осъдиха четирима палестински мигранти в Кърджалийско. Те са признати за виновни за това, че противозаконно са влезли в страната ни от Гърция, съобщиха от прокуратурата.

Мъжете са на възраст - 39, 31, 23 и на 27 г. Районенният съд в Крумовград е наложил на четиримата наказание от по 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 3 години и глоба в размер на 100 лв. на всеки от тях.

Кадри показват гонката между буса с мигранти и полицията в Костинброд (ВИДЕО)

Районен съд-Крумовград е наложил наказание и на мъж на 34 г., български гражданин, от 10 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 3 години и глоба в размера на 3500 лв.

Той е осъден за това, че подпомогнал чрез осигуряване на транспорт на четирима палестински граждани да преминат през границата на страната. На 4 септември в село Голямо Каменяне са заловени петима души.

При извършената проверка от служители на Гранично полицейско управление-Крумовград, е установено, че четирима от тях са палестинци, всички мъже, преминали "зелена" граница в района на село Аврен.

Те са установени, докато пътували в лек автомобил, управляван от български гражданин в района на село Голямо Каменяне. Наказанията са наложени на 4 септември след споразумения, одобрено от Районенния съд. Определенията на съда са окончателни.