/ Павел Тенчев
С поднасяне на венци пред паметника на Васил Левски в центъра на града кърджалийци почетоха 182 години от рождението на великия българин.

Честваме годишнина от рождението на Васил Левски

В церемонията се включиха областният управител Никола Чанев и неговият заместник Леман Али, кметът Хасан Азис с неговите заместници Веселина Тихомирова и Тюнджай Шукрю, енорийският свещеник отец Петър Гарена, представители от Общинския комитет „Васил Левски”, граждани.

Млади гвардейци от Първия ученически гвардейски отряд при ЕГ „Христо Ботев” в Кърджали бяха на почетен караул край монумента по време на официалното честване на годишнината.

Президентът цитира Левски: В републиката всекиму ще се държи сметка за делата

Ученици от журналистическия клуб към СУ „П.Р. Славейков” с ръководител Антония Маровска прочетоха свои есета за Апостола на свободата Васил Левски. „Честването на Левски не е просто развяване на български знамена и тениски с лика на Апостола навсякъде и само на една определена дата.

Честването на Левски трябва да бъде всеки ден, да знаем историята си и да помним това, което великите хора, като него, са сторили за Родината си”, казва в есето си Естела Москова. Нейният съклубник Фуат Расим пък споделя: „Винаги ще бъдеш част от моето бъдеще, Апостоле!”.