/ netinfo
В традиционния благотворителен базар от кампанията „Да подарим надежда за Коледа”, който се провежда за 13-та поредна година под егидата на областния управител, се включиха 22 училища от Кърджали, Джебел, Крумовград и селата Бенковски и Рани лист.

Гост на празничното тържище, което се проведе във фоайето на театъра в Кърджали снощи, бе  председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. От всеки щанд на базара тя си купи по нещо – сурвачки, суверинири изработени от дърво, хартия и камък, сладки и солени лакомства, сурвачки, поздравителни картички, коледна украса и други, та дори и компютър, изработен от ученици в Професионалната гимназия по електроника и електротехника.

През тази година благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“ набира средства за детското отделение на многопрофилната болница  „Д- р Атанас Дафовски“ в Кърджали.

Областният управител Никола Чанев доведе свои гости - индустриалци от Китай, които проучват възможностите за инвестиции в Кърджали и на които подари за спомен изработени от децата сурвачки.

Всяка година стотици фирми, институции и ученици се включват в инициативата, за да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители. За последните 10 години събраните средства надхвърлят 120 000 лева.