/ Павел Тенчев
В навечерието на празника на Червения кръст и Червения полумесец - 8 май, ОбС на БЧК в Кърджали издаде Помагало за деца и родители по първа лекарска помощ „Учим се да помагаме - мама, татко и аз“.

Младежи от БЧК-Кърджали участват в международен лагер на Принцовите острови


То е дело на младежката структура на хуманитарната организация в Джебел, където днес бе честван международния празник в област Кърджали. Ръководителят на младежката структура на БЧК в Джебел Ваня Енчева каза, че вече няколко училища от област Кърджали вече са закупили наръчника по първа лекарска помощ, а на 14 май ще бъде и официалното му представяне пред учениците от СУ „Отец Паисий“ в Кърджали.

Деца от двете детски градини в Джебел имаха възможността да го получат още днес, по време на червенокръсткия празник, който за областната структура на БЧК се оказа двоен - тя отбеляза 105 години от учредяването си. Наградени бяха 12 доброволци и активисти на БЧК, с отличия на Националния съвет на хуманитарната организация.

Участниците в тържеството бяха поздравени от председателя на ОбС на БЧК проф. д-р Тодор Черкезов, директора на секретарита на организацията Жана Чакърова, кмета на Община Джебел Бахри Юмер. Гости на тържеството бяха ръководители на държавни и общински структури на територията на област Кърджали.