/ netinfo
Кърджалийският състав за народни танци „Пъстро хоро” ще представи България на международен фестивал в Сърбия, в който ще участва и основаната от Горан Брегович група „Биело Дугме”.

Фестивалът се провежда от 15 до 22 юли в сръбския курорт  Върнячка баня, съобщи ръководителят на „Пъстро хоро” Алексей Настев. Той уточни, че представянето на нашия състав е тази вечер от 21.30 часа със специално подготвена 30-минутна програма, а веднага след това на сцената ще се качи група от Бразилия, последвана от  „Биело дугме“.

Нашите танцьори се готвят за изявата близо четири месеца и са изключително развълнувани от участието си. В програмата им са включени хора и танци от всички фолклорни области на страната ни. Така познатата копаница в тяхно изпълнение е  обновена и ще бъде показана за първи път пред сръбската публика, разказа Настев.

По думите му, кърджалийският състав за народни танци „Пъстро хоро“ представя за първи път своето майсторство в задгранично участие.Те са и единственият състав представящ страната ни на фестивала.