Калфин: Ако ДПС реши да ме подкрепи, не бих отказал
Калфин: Ако ДПС реши да ме подкрепи, не бих отказал / netinfo

Ако ДПС реши да ме подкрепи, аз в никакъв случай не бих отказал, каза в Кърджали на пресконференция кандидатът за президент на България, издигнат от БСП, Ивайло Калфин.  Той не бил разговарял с ръководството на движението, щял да изчака окончателното им решение.

„Дали ще бъдат решаващи при избора на президент, не мога да кажа, но действително мнението на ДПС и неговите избиратели ще бъдат важни", убеден е Калфин. По думите му движението има един доста организиран електорат, което се вижда от резултатите на всички парламентарни  и местни избори. „Този електорат е по-важен или по-малко важен в зависимост от избирателната активност", смята кандидатът за президент на социалистите.

Досега той бил договорил подкрепата на партии от левицата и центъра, неправителствени и обществени организации. „Това са 7-те партии, които подписаха Коалиция за България, има още няколко земеделски организации, които изразиха подкрепа, тракийските дружества. Има и декларация, с която те еднозначно подкрепят моята и кандидатурата на Стефан Данаилов", каза още Ивайло Калфин..