ДПС в Кърджали регистрира своята листа с кандидати за народни представители за 44-то Народно събрание.
ДПС в Кърджали регистрира своята листа с кандидати за народни представители за 44-то Народно събрание. / Павел Тенчев
19 парти и коалиции регистрираха своите листи в РИК на 9-ти многомандатен избирател район в Кърджали до 17 часа на днешния ден.
ДПС спази традицията през годините да се регистрира в последния момент от посочения за това срок и регистрира пълна листа от 10 кандидати за народни педставители в 44-то Народно събрание, 55 минути преди изтичането на крайния срок. Водач е лидерът на движението Мустафа Карадайъ, последван от своя заместник инж. Хасан Азис, Адлен Шефкет, Ерол Мехмед, Альоша Синабов и др.
Работим за 5 от 5 мандата, но целта ни е да запазим досегашните 4, каза след регистрацията Хасан Азис. Той определи листата като балансирана, с представителство на всички етноси живеещи в региона и изключително подмладена. В този смисъл нашата листа е знак за толерантност и единство, подчерта заместник-председателя на ДПС Хасан Азис.
По-рано днес  своята листа от 9 кандидати за народни представители в РИК-Кърджали регистрира и ПП ДОСТ. Направи го членът на ръководството на партията Бахри Юмер. Листата  се води от лидера на партията Лютви Местан, следван от Шабанали Ахмед, Мехлиджан Изет и др.
Вчера листите с кандидатите за народни представители регистрираха и другите основни играчи на тези избори – ГЕРБ и БСП. Водач на листата на ГЕРБ е досегашният народен представител Цвета Караянчева, следвана от д-р  Спас Пасев. Самата Караянчева заяви, че ГЕРБ ще се бори за две места в парламента, при едно в 43-то Народно събрание. А като основни опоненти определи ДПС и БСП.
Водач на листата на БСП е журналистът Александър Симов, а втора е Петя Михалевска. „Всички в листата са хора, милеещи за националната кауза, коментира областния лидер на БСП Милко Багдасаров, който този път е 10-ти л листата от кандидати за народни представители на БСП. Той изрази убеденост, че „на партията е нужен един мандат за Кърджали и БСП ще го спечели”.