стадион футбол
стадион футбол / Sofia Photo Agency, архив
„Велбъжд” загуби злощастно домакинския си мач срещу „Миньор”- Перник с 0:1 и усложни положението си в Трета Югозападна лига. Кюстендилци надиграха противника, Кирил Вълов уцели греда, Виктор Анастасов пропусна 100% положение за гол, а гостите вкараха малко куриозен гол, след центриране от пряк свободен удар, от страничната линия. „Миньор” играха от 36 мин. и с човек по- малко, когато с директен червен картон бе изгонен Даниел Гогов. Голът за победата вкара Даниел Стефанов.

"Тежко е след такъв мач. За нас всеки мач е като финал, защото с точките сме зле, с възможност за изпадане. Сега ще е трудно да вдигнем момчетата психически, но трябва да го направим по най- бързия начин и да спечелим точки още в следващия мач, срещу "Хебър" в Пазарджик. Вкараха ни от единствения удар към нашата врата", коментира старши треньорът Юлиян Кръстев пред Дарик. Труден ще бъде и следващия домакински мач за "Велбъжд", срещу един от лидерите "Септември"- Симитли.

„Германея” взе важни 3 точки като победи с 3:1 „Пирин”- Гоце Делчев. Домакините вкараха два бързи гола още в началото на мача и дадоха заявка, че победата ще е тяхна.
„Марек 1915” и „Беласица” не успяха да си отбележат гол на стадион „Бончук”. Равенство и на мача „Сливнишки герой”- „Септември” Симитли- 2:2. Важни точки за оставен в групата спечели отборът на „Свобода”- Пещера, който победи с 2:1 „Чавдар”- Етрополе. „Вихрен” и „Рилски спортист” завършиха при 0:0, в друг мач за спасяване.

Всички резултати от кръга:
23 КРЪГ - 01.04.2017 г. /събота/ - 17.00 ч.
 
ДОМАКИН ГОСТ    РЕЗ.    ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
   ГЕРМАНЕЯ /С. БАНЯ/    ПИРИН /Г.Д./  3-1  
   МАРЕК /ДУПН./    БЕЛАСИЦА /ПЕТР./  0-0  
   СВОБОДА /ПЕЩ./    ЧАВДАР /ЕТР./   2-1   
   СТРУМСКА СЛАВА /РАД./    БОТЕВ /ИХТ./  3-0  
   ЧЕПИНЕЦ /ВЕЛ./    ПИРИН /РЗ./  0-0  
   ВЕЛБЪЖД /КН./    МИНЬОР /ПК./   0-1   
   БАЛКАН /БОТ./    ХЕБЪР /ПЗ./   0-1   
   СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ /СЛ./    СЕПТЕМВРИ /СИМ./   2-2   
   ВИХРЕН /САНД./    РИЛСКИ СПОРТИСТ /САМ./  0-0  

 
Така „Велбъжд” ще бъдат 16- ти с 22 т., със същия точков актив е и „Германея”, като зад тях ще са само „Вихрен” с 19 т. и „Чепинец” с 8 т.  Пред „Велбъжд” и „Германея” са „Балкан”- Ботевград с 23 т., „Свобода” и „Ботев” Ихтиман, с по 25 т.
 
Дарик- Кюстендил