Волейболният Велбъжд- прекадетки
Волейболният Велбъжд- прекадетки / ВК Велбъжд
Волейболният тим на Велбъжд- Кюстендил се класираха за републиканските финали при прекадетките /състезателки, родени през 2004/2005 година /, като спечели първото място в група Б. Кюстендилки, водени от Илияна Шопова победиха с 3:2 гейма ЦСКА. Червените също се класираха за държавните финали като втори в групата. Отпадна третия тим в групата- Хебър- Пазарджик, който загуби от Велбъжд с 3:1 гейма и от ЦСКА с 3:0.
 
Регламентът предвижда първите два отбора от класирането във всяка от шестте групи на квалификационните турнири да вземат квоти за спора за титлата.
  
В спора за титлата през този сезон ще играят 12 отбора. Досега класирали се състави: Казанлък и Левски от група Д, Марица(Пловдив)  и Славия от група Е, ЦПВК (София) и Пирин (Разлог) от група Г, Велбъжд (Кюстендил) и ЦСКА от група Б, както и Дунав (Русе) и Тони Спорт (Берковица) от група В.
 
Последната група от шестте квалификационни турнира, която трябва да се проведе във Видин, ще се играе по-късно, поради участието на видинчанки в световните ученически игри.
Дарик- Кюстендил