Състезателите по тенис на маса от Руен свериха часовниците си в Сърбия
Състезателите по тенис на маса от Руен свериха часовниците си в Сърбия / netinfo

Състезателите от кюстендилския клуб по тенис на маса "Руен" участваха на силния международен турнир за кадети и юноши в гр. Парачин, Сърбия. В него се включиха 380 тенисисти от 5 държави. Възможностите си провериха- Марио Асенов, Илиан Арсов, Александър Аспарухов, Любослав Ганев, Светлин Младенов и Константин Вътов.

Константин Вътов единствен успя да премине груповата фаза и да влезне в основна схема, с 2 победи и една загуба. На 1/32 финалите, младият кюстендилски талант загуби от представител на домакините с 3-1 гейма. Кръвотечение попречи на Илиан Арсов да преодолее групата си. В решаващата 3- та среща в групата, при резултат 2-0 гейма, лекарите не успяха да спрат кръвотечението от носа му в рамките на полагащите се 10 минути и Арсов бе принуден да доиграе срещата с лепенка. Той не допусна обрат и взе победа с 3-2 гейма, в инфарктен контра гейм, но завърши 3- ти в групата с по- слаба геймова разлика.

Оспорвани срещи и малшанс за състезателите с по- малко опит Александър Аспарухов и Светлин Младенов. В груповата фаза те се класираха съответно на 4- то и 3- то място в своите групи.

"Любослав и Марио отпаднаха в груповата фаза, с 1 победа и 2 загуби, защото подцениха съперниците си. Изборът ни тази година, в летния подготвителен процес бе участие в международен турнир от по- висок ранг, какъвто бе този в Парачин. Огромното предизвикателство на тези турнири ще бъде и бъдеща цел за клуб "Руен"- Кюстендил", коментира треньорът Паун Вътов.