Струмска слава-Търновлак и Славия-Яхиново с най-резултатни нападения, в селските групи се вкарват по над 4 гола на мач
Струмска слава-Търновлак и Славия-Яхиново с най-резултатни нападения, в селските групи се вкарват по над 4 гола на мач / netinfo

854 са отбелязаните голове през есенния  полусезон в двете областни футболни групи в Кюстендилска област. В „Осогово” са 462 или по 4,4 гола средно на мач, а в „Рила” са отбелязани 392 гола, като средната резултатност от 4,3 гола на мач, показва анализа на Областният съвет на БФС-Кюстендил.

Най-много голове са отбелязали футболистите на “Струмска слава”-Търновлак - 48, следвани от “Струма”-Нов чифлик и “Елешница”-Ваксево - с по 45 гола. С най-добра защита е отборът на “Спортист”-Слокощица, с 11 допуснати гола, следвани от три отбора с по 12 - „Герена”-Нов чифлик и Ваксево.

Най-слаба е защитата на “Сините извори”-Горна Гращица с 64 допуснати гола, следвана от тези на Лозно - с 61, и Копиловци - с 48. Най-слабо е нападението на Копиловци вкарало само 6 гола.

Голмайстори на групата са Крум Крумов от Нов чифлик, Георги Желев от Търновлак и Венцислав Грънчаров от Ваксево, и тримата с по 14 гола, следвани от Иво Соколов от Граница - с 13 гола.

Най-много голове в група “Рила” са отбелязали футболистите на “Славия”-Яхиново 48, следвани от “Рилски орли”-Бистрица с 42 и Крайници с 41 гола. С най-добра защита също са Яхиново със само 5 допуснати гола, следвани от Бистрица с 11.

Най-слаби са защитите на Усойка и Джерман, съответно със 70 и 39 допуснати гола.

С най-слабо нападение е отново отборът от Усойка, с отбелязани 16 гола, следвани от Самораново със 17 и ЗКМО с 18 гола.

Голмайстори на групата са Божидар Кирилов от Яхиново и Николай Китанов от Пороминово, с по 14 гола, следвани от Антон Цветков от Бистрица и Борислав Борисов от Яхиново, с по 12 гола.