Смениха Новакова като шеф на инспектората по образование. Тя излезе в болнични
Смениха Новакова като шеф на инспектората по образование. Тя излезе в болнични / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Радостина Новакова вече не е началник на Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил. От пресцентъра на Министерството на образованието и науката първоначално потвърдиха вчера новината за Дарик, след това помолиха да дадат отговор днес, защото служителите на "Личен състав" са командировка в Стара Загора, където също е сменен началника на инспектората.

Смениха Новакова като шеф на инспектората по образование. Тя излезе в болнични
netinfo

Временно изпълняващ длъжността в Кюстендил ще бъде бившият директор на Езикова гимназия "Д- р Петър Берон" Стела Мицова, която до момента бе директор на дирекция в министерството. Мицова спечели конкурс в министерството през април 2010 година.

По информация на Дарик, Радостина Новакова е в отпуск по болест и на този етап е все още титуляр на поста. Тя стана началник на инспектората по образованието по време на правителството на НДСВ и е на поста повече от 11 години.

По подобен начин бе сменен и директорът на Областна дирекция по безопасност на храните Стоян Саев, който бе няколко месеца в болнични, но вече е инспектор на ГКПП- Гюешево, а временно изпълняващ длъжността е Първан Дангов.