/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж от с. Яхиново, Община Дупница за извършено от него престъпление.

На 13 ноември 2017 г., мъжът превозвал товар с автомобил марка „МАН“ с полуремарке по автомагистрала „Люлин“, в посока от София за Перник. Около 16:20 часа, той бил спрян от инспектори при Областен отдел „Автомобилна администрация-Перник, които извършвали проверки на превозните средства.

Районна Прокуратура – Дупница привлече към наказателна отговорност мъж, отправил заплахи и незаконно отнел пари от афганистански гражданин

Длъжностните лица констатирали неизправност –
липсващ спирачен диск на една от осите на полуремаркето, водещо до нарушаване на неговата устойчивост и тази на целия състав, както и удължаване на спирачния му път.

Водачът бил поканен да отиде до служебния автомобил на инспекторите, за да му бъде съставен акт за административно нарушение. Той обяснил, че пътува за Р Гърция и предложил да даде парична сума, „за да се почерпят“, като държал в ръката си портфейл.

Условна присъда за кюстендилка хваната със 130 кутии цигари без бандерол

След отказ от страна на служителите, обвиняемият извадил банкнота от петдесет лева, като продължил да я предлага и впоследствие я хвърлил през отворения прозорец на служебния автомобил.

Парите били върнати на обвиняемия с молба да не пречи на инспекторите да изпълняват задълженията си. Въпреки това, той продължавал да настоява да не му бъде издаван акт.

Съдът остави в ареста убиеца на жена в Кюстендил

Той им заявил, че сложил две банкноти от по петдесет лева в задграничния си паспорт
и го оставил върху съставения акт. Единият от инспекторите приближил документа с поддаващите се от него банкноти до работещата камера на служебния автомобил, показал ги, след което сигнализирал за случилото се на телефон 112.

По случая е било образувано досъдебно производство за предлаган и даден подкуп, приключило с внесен в съда обвинителен акт срещу нарушителя.