Дракончето в мен, куклена пиеса по детската книга на Михаил Калдъръмов
Дракончето в мен, куклена пиеса по детската книга на Михаил Калдъръмов / ОДК- Кюстендил
Близо 90 са децата в театралната школа на ОДК, с ръководител Ани Кръстева, в новата учебна година.
“Има голям интерес, от децата в предучилищна възраст до най- големите в 12 клас. С по- напредналите ще направим две нови пиеси, в драматичен план ще работим по Шекспир- Ромео и Жулиета, в превод на Валери Петров, но по нов, интересен начин, с много музика, танци, кукли, дори и цветен дим. С куклената група ще продължим да пътуваме с “Дракончето  в мен”, на Михаил Калдъръмов, но ще се върнем и към “Мишките”, по Елисавета Багряна и с него ще се представим на фестивали. Ще участваме отново на международен фестивал в Националния дворец на децата и на още 2 фестивала, миналата година не успяхме да отидем в Поморие, може би тази ще го направим”, коментира пред Дарик ръководителят на театралната школа към ОДК- Кюстендил Ани Кръстева.

Тя стартира работата и по трета си форма на работа- “Приказки на възглавници”, с която е с продължение на 30 учебни седмици или 60 часа и се провежда във Второ и Трето ОУ.
“Миналата година успяхме да прочетем с децата 170 приказки, а родителите в забързаното ежедневие нямат време за това, а и така слушайки различни автори, те чуват нови изрази, правим след това и помагаме на учителите и децата, да се запознаят с материала в 1-2-3 клас”, заяви Ани Кръстева.
 
Дарик- Кюстендил