Емил Гущеров
Емил Гущеров / Дарик,архив
Родилно отделение в общинската болница остава, а информацията за спиране на ражданията в АГ отделението било „фалшива новина”. „Оказва се, че река Бистрица има кит и вече всички в България знаят, че в Дупница има кит. Какво имам предвид – темата е преекспонирана” това заяви председателят на ОбС Дупница Емил Гущеров, който инициира среща с общинските съветници по темата за АГ отделението на общинската болница в града. Коментара беше направен сред срещата, която се оказа закрита за журналисти. Така коментарите местните политици направиха след като са дебатирали при закрити врата. На пресконференцията след срещата се изказаха и кмета на община Дупница и прокуриста на лечебното заведение Мария Иванова.
„Заявявам смело и отговорно, че никога не съм казвала, нито съм взимала решение, че АГ отделение или ражданията, или че част от каквато и да било дейност в това отделение ще бъдат закрити” заяви Мария Иванова. Тя допълни, че към настоящия момент лечебното заведение е стабилизирано и се самоиздържа. От днес д-р Кръстев ще бъде назначен за началник на отделението, д-р Попов е подал оставка като такъв, но остава на работа в отделението.
На обявения в социалната мрежа протест дойдоха предимно работещи в болницата, но те обясниха, че не протестират, тъй като по-рано същия ден са получили уверение, че родилно отделение ще продължи да работи. Проблемът бил кадрови, а не финансов и той вече е решен сана ясно след пресконференцията на участниците в срещата.