Приключи втори етап от проекта За да има щастие в детските очи в Дупница
Приключи втори етап от проекта За да има щастие в детските очи в Дупница / netinfo

  Приключи втори етап на проекта „За да има щастие в детските очи", който се реализира на територията на дом „Олга Стоянова"- Дупница. В рамките на втори етап на проекта беше извършен текущ ремонт на втори етаж на сградата, който струва 23 477 лв.

  Ремонтните работи и оборудванвето на тоалетните и баните община Дупница
дофинасира с 10 390 лв. Целият етаж е с ново оборудване от креватчета, гардеробчета, бюра и телевизор. То е на стойност 2 050 лв. Така условията за живот в дома ще бъдат максимално близки до семейната среда. Обособени са и отделни домакинства, всяко разполага със санитарен възел, трапезария, спалня, дневна и учебна зала. „Целта е да се наложи малката група като модел на отглеждане", обясни директорът Красимира Александрова.

 След Нова година ще стартира изпълнението на нова социална услуга - Консултативен кабинет за деца и родители. След брифинг, на които бяха отчетени дейностите по проекта децата от дома представиха музикална програма, с която поздравиха кметът Атанас Янев, заместник кметът Даниела Ушатова и най-чаканият гост във всеки дом Дядо Коледа. Той разбира се носеше пълна торба с подаръци.