Преоткрийте скулптора Валентин Господинов, с изложба в галерия Сезони
Преоткрийте скулптора Валентин Господинов, с изложба в галерия Сезони / netinfo
Преоткрийте скулптора Валентин Господинов, с изложба в галерия "Сезони"
22360
Преоткрийте скулптора Валентин Господинов, с изложба в галерия "Сезони"
  • Преоткрийте скулптора Валентин Господинов, с изложба в галерия "Сезони"

Изложба в галерия "Сезони"- София на кюстендилският скулптор Валентин Господинов ще бъде открита на 15 октомври. На нея ще бъдат показани около 15 работи на автора. Част от тях сантиментални, свързани със съпругата му, а други абстрактни. Половината скулптори ще са от бронз, а другата желязо със заварки и с експеримента, който въвежда автора- топло поцинковане.

От 15 години Валентин Господинов не е правил самостоятелна изложба в Кюстендил. "Мислех си, че когато правя нова колекция първото място, на което ще я покажа е в прекрасната галерия на Майстора, под слънчевите му картини. Така се случи, че човек натрупва едно огорчение, а и съвременното българско изкуство съществува благодарение на продажби в чужбина", коментира пред Дарик Господинов. Негови творби има по целия свят, както и в уникалната колекция на Вутен. Тя е разположена до замък на територия, колкото половин Кюстендил. "Няма по- обширна експозиция на съвременно българско изкуство в чужбина. Вълшебно място от времето на Наполеон, на около 50 км от Ватерло", допълни кюстендилският скулптор.

Валентин Господинов е преподавател в Художествената академия по специалните предмети на първокурсниците в катедра "Скулптора".