Петър Паунов
Петър Паунов / Дарик- Кюстендил
62-годишният кюстендилец, починал от коронавирус е бил с хипертония, той е постъпил в болницата на 12-ят ден от заболяването си в тежко състояние.10 души от белодробното отделение , както и лекари от кюстендилската болница са под карантина.
 
„Съболезнования на близките на починалия.Надявам се , допълнително тази трагична кончина ще ни отрезви ще напомни на всеки от нас, че не е безопасно  и трябва да спазваме стриктно мерките на Националния щаб“, коментира кметът Петър Паунов.
123 - ма души от община Кюстендил са под карантина към момента, на 100 ограниченият  са отпаднали.

От утре служителите на ОД на МВР Кюстендил започват да съставят актове за неспазване на правилата за посещение на паркове и градинки.Наказателните постановления са по 5 000 лв.“Днес изтича гратисния период.Няма основание в момента да седим по пейките, няма и да ги демонтираме.Разчитаме на съвестта на хората.Ако се стигне до демонтиране , то ще е платено с цената на хората, които са платили тези наказателни постановления.Нека да не плащаме със здравето и живота си за нeчие безотговорно поведение“, заяви Петър Паунов.
 
В поликлиниката в Кюстендил вече южният вход се ползва като служебен, пациенти ще могат да минават само през този до аптеката.“Вратите ще бъдат отворени, за да не се пипат с ръце.Дезинфектира се на всеки час, но никога не знаем кога е минал човек ,затова дезинфекцията трябва да е постоянна“, каза още Паунов.
 
До 2 дни е даден срок на директора на Български пощи Кюстендил за организиране раздаването на пенсии следващата седмица.Ще бъдат уведомени и представителите на банковите институции  да бъдат избегнати струпвания на хора на банкоматите.

Кметът е категоричен, че до 250 м. разстояние от дома е достатъчно като периметър за разходка на домашния любимец.
„Нека това не е повод за движение и разходки.Ако няма указания на националния щаб ще го поставим това като задача на областния щаб“, каза още Паунов.