/ Дарик-Кюстендил
Той се е опитал да прикрие престъплението като организира погребението на жена си
Най-тежката мярка „задържане под стража“ определи Кюстендилски окръжен съд под председателството на съдия Пенка Братанова по отношение 64-годишният мъж, задържан за убийство на съпругата си.

Мъж уби жена си в Кюстендил

Инцидентът стана на 18 януари в бл. 184 в кв. „Герена“. Той е обвинен в убийство, извършено в условията на домашно насилие. Служебният защитник на подсъдимия, адв. Стоянов поиска мярка „домашен арест“, заради влошеното здравословно състояние на задържания.

Пред съда, мъжът заяви, че е наясно с обвинението, но не е убил жена си. Последните му думи пред съда бяха: „Искам да съм си дома, болят ме ръцете,целия треперя и не мога да стоя в ареста“.

Дарик-Кюстендил

Съдия Пенка Братанова в мотивите се заяви, че налице обоснованост на предположението за авторство на убийството, както и много свидетелски показания. Обвиняемият е предприел и действия по укриване на следите, налице са и доказателства за упражнявано от него физически и психическо насилие над съпругата му.

Не е налице опасност от укриване, но няма и доказателства за влошено здравословно състояние, което да възпрепятства задържането му под стража. Определението на съда може да се протестира пред САС в 3-дневен срок. За деянието си, той може да получи между 15 и 20 г. затвор или по-тежка присъда.

Той е направил опит да прикрие убийството и е организирал погребението на съпругата си. Обвиняемият се е обадил на траурна агенция, разлепил е некролози, а фелдшер е установил смъртта на съпругата му.

От погребалната агенция и един от зетовете на починалата са се усъмнили, че смъртта е настъпила по естествен начин. На една от стените е имало кръв, която той е опитал да почисти.

Трупът на жената е бил измит от задържания, преоблечен и готов за погребение, но в моргата е разсъблечен и е станало ясно, че има прободни рани на гърба. Тогава е сигнализирана полизцията.

Открит е в апартамента кухненски нож с косми по него. В момента се проверява и дали е имало сигнали от съседи за домашно насилие .