Обновени топли и уютни зали на стадион Осогово, ремонтите продължават
Обновени топли и уютни зали на стадион Осогово, ремонтите продължават / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Васил Гиков за реновираните зали на спортен комплекс "Осогово"
90480
Васил Гиков за реновираните зали на спортен комплекс "Осогово"
  • Васил Гиков за реновираните зали на спортен комплекс "Осогово"

Приключи ремонтът на голямата и малката зала по волейбол и баскетбол на спортен комплекс "Осогово". Те са изцяло реновирани, след като преди това бе ремонтиран покрива на комплекса и бяха спрени течовете в залите му. В момента тече основен ремонт и в залата по борба.
"Кметът на Петър Паунов обеща преди около половин година, че всички зали ще бъдат реновирани и той си спазва обещанието, като нямаме външно финансиране. Това / залата по борба / е 7- та зала, която се реновира. Знаете в какво състояние бяха голямата и малката зала по волейбол и баскетбол. На децата вече ще им бъде уютно и топло. Да, коридорите не са уютни и много хора негодуват, но след приключването на ремонтите по залите, ще започнем работа и по коридорите. Покривът бе ремонтиран и сега няма течове, но от влагата имаше много мухъл, изгнили дъски. Пари са давани само за материали, всичко друго е със силите на предприятието", коментира зам.- директорът на ОП "Управление на общинската собственост" Васил Гиков. Той изрази надежда, че ще има повече посещения от децата, защото ще спортуват при много по- добри условия.

Обновени топли и уютни зали на стадион Осогово, ремонтите продължават
netinfo

"Мечтата ми от 4- 5 години е, за която всяка година получавам уверение от Министерството на младежта и спорта, да имаме нова лекоатлетическата писта. Като я погледна всяка сутрин ми е много неприятно и се надявам, че и на нашата улица ще изгрее слънце и ще имаме нова писта в най- скоро време. Закритата лекоатлетическа писта не е в лошо състояние, вече няма течове. До миналата година двете писти бяха в общ проект, от последната година са в два проекта. Преди месец и половина отстранихме едни нередности по проектите и вече са одобрени, и няма причини да не бъдат финансирани", заяви още Васил Гиков.
При основният ремонт в залата по борба, таванът е вече боядисан. От водата, която течеше от покрива, пода бе изгнил и когато се влизаше в нея, миришеше на мухъл. Стените са третирани със специален препарат за мухъл и до седмица ще бъдат боядисани.

Обновени топли и уютни зали на стадион Осогово, ремонтите продължават
netinfo

"Надявам се да се върне старата слава на спортен комплекс "Осогово", като национална спортна база. Разговаряхме с футболния клуб да поканят отбори за зимната им подготовка. Хотел "Кюстендил" е много близо, терена ни е един от най- добрите в България. Опитваме се да възстановим стадионите в Коняво и Копиловци, и така със "Странджата" и "Осогово", да се ползват 4- те стадиона за подготовка", допълни Гиков.
Старши треньорът на волейболният клуб "Велбъжд" Емил Стоянов изрази задоволството си от новите условия, при които тренират децата. Клубът има 12 отбора- по 6 с момичета и момчета.
"Искам да благодаря на кмета и на Общинското предприятие, те извършиха един голям ремонт. Още повече, че кметът направи ремонт на покрива, това беше болезнен въпрос, цялата база щеше да рухне. Това са много пари. Явно, че той мисли за спорта и ние също трябва да се отблагодарим с добро представяне", коментира Емил Стоянов.