/ iStock/Getty Images
Въвежда се пропускателен режим във всички търговски обекти - веригите за хранителни стоки и магазините тип "молове"
"Неприсъствено обучение за учениците от 5 до 12 клас в Кюстендилска област се въвежда от понеделник - 15 март до 2 април, включително". Това съобщи за областният управител Виктор Янев.

Той уточни, че учениците от 1 до 4 клас от училището в Рила, където има голям брой на заболели учители и ученици, също ще учат неприсъствено. Това са част от мерките, приети на днешното заседание на Областния кризисен щаб.

Остава висок броят на новозаразените в област Кюстендил

От там забраняват обществените мероприятия на открито и закрито, както и културните събития. С до 15 човека в областта могат да се провеждат сватби и кръщенета.

Областният щаб въвежда и задължителен пропускателен режим във всички търговски обекти - веригите за хранителни стоки и магазините тип "молове". Стриктно ще се следи за носенето на предпазни маски и спазване на дистанция в обектите и пред касите.

"Заведенията в региона остават да работят до 23:00 часа, но разстоянията между масите в тях трябва да бъдат от шест метра. Остават да работят и фитнесите. Задължително остава носенето на маски на открито там, където има струпване на много хора", каза още областният управител.
БТА