/ Маргарита Петрова
40 души започват работа към Община Дупница по проект "Работа" на Агенцията по заетостта. Безработните вече имат насочващи писма от Бюрото по труда- Дупница, които правят подбора. Работниците ще бъдат ангажирани на пълен работен ден за срок от 12 месеца. Те ще получават заплата в размер на 510 лева, които се осигуряват от Агенцията.

По един човек ще бъде разпределен във всяко село от общината и ще бъдат на подчинение на кметовете и наместниците. Останалите ще бъдат ангажирани в Дупница с почистване, косене и поддръжка на териториите за обществено ползване.

От 1 юни стартира Регионалната програма за заетост към Област Кюстендил. По нея са утвърдени за град Дупница 14 човека за срок от по 6 месеца на пълен работен ден също срещу минималната заплата за страната. Подборът е отново с насочващи писма от Бюрото по труда в Дупница.

"Тези две програми са сериозна глътка въздух, който да осигури човешки ресурс за почистването и поддържането на града и селата. Досега с 20 човека на практика се обслужваше цялата община, което бе крайно недостатъчно", коментира Милев.
Дарик- Кюстендил