Над 700 подписа за запазване на влаковете по линията София- Кюстендил събраха жителите на 5 села
Над 700 подписа за запазване на влаковете по линията София- Кюстендил събраха жителите на 5 села / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Над 700 души от 5 села са се включили в подписката за запазване на влаковете по линията София- Кюстендил. В нея са поставили своите подписи жителите на Шишковци, Копиловци, Николичевци, Стенско и Шипочано. Това обяви пред Дарик организаторът на подписката, кметът на Шишковци Климент Терзийски.

"Ние искаме така наречените "ученически и работнически" влакове от Кюстендил до Раждавица да не спират. Всяка сутрин на този влак само от Шишковци се качват най- малко 20 души. Има алтернативен транспорт, но автобусите са много по- скъпи и доста обикалят. Те са и в много неудобни часове. От Кюстендил до Шишковци се пътува за около 1 час", заяви Терзийски. Той каза още, че до края на годината приключва договора на фирмата превозвач, която с автобусите си обслужва Шишковци.

Подписката ще бъде внесена днес в Общински съвет- Кюстендил.

"Ще разговарям и с кмета Петър Паунов, тя да бъде представена и пред Министерски съвет", допълни кметът на Шишковци.

Терзийски не скри учудването си, че и в Кюстендил не се прави подобна подписка. "Закриването на влаковете ще се отрази и на хората от града", констатира още той.