Марек и Добруджа не успяха да си отбележат в Дупница
Марек и Добруджа не успяха да си отбележат в Дупница / Дарик-Кюстендил,архив

Марек и Добруджа завършиха наравно 0:0 в много здрав мач от поредния кръг на обединената Б група. Със спечелената точка отборът от Дупница обаче вече и на книга е победител във втория ни ешелон, след като преследвачът Хасково загуби у дома от Спартак Варна с 0:1.

Двубоят започна по-добре за гостите от Добрич, които още в първите 5 минути изпълниха 3 корнера. В 7-ата минута страхотен удар на капитана Симеон Симеонов от около 25 метра мина буквално на сантиметри от страничната греда на Марек. Само 3 минути по-късно Еньо Кръстовчев, след грешка на Христозов, остана очи в очи с вратаря Лазаров и се опита да го прехвръли, но стражът на Добруджа парира удара му.

В началото на второто полувреме дупничани натиснаха. В 55-ата минута вратарят Лазаров успя да изпревари Бибишков, който бе останал сам срещу него, а малко по-късно страхотен удар от около 20 метра мина в опасна близост от вратата на гостите.

В тези минути главният съдия Георги Давидов и помощниците му буквално изкараха извън нерви и спортно-техническия щаб на Марек и публиката на стадион "Бончук" с отсъжданията си.

Особенно драматични бяха четирите минути продължение, дадени от рефера. Най-напред домакините получиха право на изпълнение на фаул от границата на наказателното поле, но силният удар на Хаджиниколов отново бе париран от Лазаров. В ответната атака Спас Георгиев от Добруджа пък нацели напречната греда. Така срещата завърши без голове.
Претендентите за А група Добруджа, Хасково и Монтана направиха грешни стъпки в 23-ия кръг на Б група. Хасково загуби изненадващо като домакин от Спартак Варна с 0:1, а Монтана отстъпи със същия резултат при визитата си на Раковски.

Ето и резултатите от 23-ия кръг на Б група:

Калиакра Каварна - Академик Свищов 1:0 (0:0)
голмайстор: Янислав Иванов 90+2

Витоша Бистрица - Пирин Разлог 0:1 (0:0)

Марек Дупница - Добруджа 0:0

Хасково - Спартак Варна 0:1 (0:1)
голмайстор: Джихат Кямил 18

Раковски - Монтана 1:0 (0:0)
голмайстор: Лазар Марин 83

Банско - Ботев (Враца) 3:0 (0:0)

Дунав Русе - Ботев Гълъбово 1:0 (1:0)
голмайстор: Йордан Димитров 38