Липсата на опит е пречката пред кандидатите за Областния информационен център
Липсата на опит е пречката пред кандидатите за Областния информационен център / Дарик Кюстендил, архив

Липсата на една година опит в разработването, реализирането и управлението на проекти по европейските програми се е оказала пречката пред участниците в конкурса за експерти в Областния информационен център в Кюстендил.

"На конкурсите се явиха много качествени хора, можещи, знаещи и със самочувствие. Бяхме впечатлени, но има изисквания, които са на Оперативната програма "Техническа помощ". Никой не можа да докаже тази 1 година стаж и дори и да бяхме определили победители, от Оперативната програма нямаше да ги одобрят", коментира за Дарик зам.- кметът на Община Кюстендил и председател на комисията по избора Надя Каратова.

Община Кюстендил обяви нови конкурси за избор на експерт „Информационно обслужване и услуги" и за избор на експерт „Комуникация, информация и логистика".

Спечелилият конкурса за управител на Областен информационен център- Кюстендил, Николай Дочев се е отказал от поста и за това също е обявен нов конкурс.

"И четиримата кандидати за управител бяха много добри. Даниела Ушатова не се яви на теста и интервюто, и другите две госпожи показаха впечатляващи данни, но трябваше да изберем само един. За съжаление г- н Дочев се отказа" каза още Надя Каратова.

 Срок за подаване на документи за конкурсите- 25.11.2011 г., включително.