Лейдис клуб набират кандидатки за новите стипендии
Лейдис клуб набират кандидатки за новите стипендии / Дарик- Кюстендил, архив

„Лейдис клуб"- Кюстендил започва приема на документи за отпускане на традиционните вече стипендии на талантливи момичета, които са приети във висше учебно заведение, но са от социално слаби семейства. Право на еднократна годишна стипендия „Лейдис клуб" имат студентки - български граждани, които са приети в Българско висше легитимно учебно заведение - степен бакалавър или магистър, на които доходът на член от семейството не надвишава 350 лева месечно.

Молби и документите се представят и приемат в срок до 10-ти октомври 2011г., в оптика „Данси" на ул. „Криволак". Документите могат да бъдат предадени и на всеки един член на „Лейдис клуб"- Кюстендил.

Сред необходимите документи е и препоръка от класния ръководител или директора на училището, където за завършили средното си образование, както и справка за доходите на семейството за предходните 6 месеца.

Вътрешният ход на процедурата по избора ще се състои в два тура:

I - ви тур- След приемане на документите, членовете на „Лейдис клуб" на свое съвещание се запознават подробно с тях и допускат до втори тур кандидатките, които отговарят на изискванията. 

II- ри тур- Събеседване на кандидатките с членовете на клуба и журналисти от местните медии.