Кюстендил остава най- студен в България и към 14 ч. Няма бедстващи хора
Кюстендил остава най- студен в България и към 14 ч. Няма бедстващи хора / Фейсбук страница на Дарик- Кюстендил

Оранжевият код за опасно ниски температури в област Кюстендил остава в сила и за 9- ти януари, показва справка в сайта на НИМХ. Отново най- студено в България ще бъде в областите Кюстендил, Перник, София и София област.
Температурата в Кюстендил към 14 ч. днес е - 15 градуса, което отново отрежда на града първото място в страната, като най- студеното място. Драгоман е - 14, София е - 11, Благоевград е - 10.
През следващото денонощие облачността ще е значителна. През нощта на много места, а утре главно в югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане много студено с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 17° и минус 12°, а максимални - между минус 15° и минус 10°.
Атмосферното налягане ще е близко до средното за януари, през деня слабо ще се повиши.
Няма бедстващи хора в община Кюстендил. Не е вярна и изнесената от национални телевизии информация, че има 3 жертви от студа в кюстендилско. Става дума за трима починали възрастни хора в Цървеняно, Нов чифлик и Долна Гращица, като въпреки студа се полагат усилия да се осигурят погребенията им и достъпа до гробищните паркове.

Продължава почистването от снега на пътищата до различните махали по високопланинските села в общината.