Консултации за състава на РИК- Кюстендил
Консултации за състава на РИК- Кюстендил / Областна администрация
С консенсус приключиха консултациите за определяне състава на Районната избирателна комисия- Кюстендил за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България, на 26 май 2019 г. Те бяха свикани от областният управител Виктор Янев и на тях присъстваха всички парламентарно представени политически партии.

За председател на РИК е избран Красимир Петров от ПП ГЕРБ, за секретар Симеонка Манова от БСП – За България, зам.- председателите ще са двама- един от Обединени патриоти и един от ДПС, останалите са членове на РИК.

Консултации за състава на РИК- Кюстендил
Областна администрация

“За мое удовлетворение и на всички присъстващи, консултациите минаха ползотворно. Бяха представени предложенията на всички политически партии и коалиции и на края се стигна до консенсус. Ние очаквахме да има спорове, това са всъщност първите такива консултации. Бяхме се приготвили и за жребий. Единствено от Воля искаха трето зам.- председателско място, но с оглед на това, че са с най- малка група в парламента се отказаха от искането си.  РИК за Кюстендилска област ще бъде от 15 члена, защото сме район с по- малко от 9 мандата”, коментира  областният управител Виктор Янев.

Консултации за състава на РИК- Кюстендил
Областна администрация

Дарик- Кюстендил