Кметовете и кметските наместници дадоха предложения за броя пунктове за изкупуване на череши
Кметовете и кметските наместници дадоха предложения за броя пунктове за изкупуване на череши / Дарик радио,архив

Кметовете на кметства и кметските наместници определиха местоположението на пунктовете за изкупуване на череши по места.Спазени са изискванията за организация и безопасност на движението, коментираха след ежемесечната си среща в общинска администрация.
„В Стенско предложихме 3 пункта, всичките на общодостъпни места. Проблемът с охраната на черешовите насаждения още не е обсъждан, това ще стане вероятно другата седмица", коментира кметският наместник Красимира Станойкова.
„Над 1300 дка. череши имаме в Скриняно, предлагаме и тази година 2 пункта", заяви кметският наместник Кирил Стоименов.
Кметските наместници очакват добра черешова реколта тази година и изразиха надежда изкупните цени на черешите да са по-високи от миналогодишните.
Във връзка с предстоящата кампания по изкупуване на черешите, нейното регламентиране, регулиране и контрол, предстои кметът на община Кюстендил Петър Паунов да издаде заповед. Дирекция „Икономически дейности", съгласувано с кметовете на кметства и кметските наместници, трябва да определят местоположението на пунктовете за изкупуване на череши, при спазване на изискванията за организация и безопасност на движението.