Изложба на Антон Гошев за Европейската нощ на музеите в ХГ- Кюстендил
Изложба на Антон Гошев за Европейската нощ на музеите в ХГ- Кюстендил / netinfo

Изложбата живопис на благоевградския художник Антон Гошев ще бъде открита в ХГ "Владимир Димитров- Майстора" - Кюстендил на 21 май, когато за дванайста поредна година ще бъде отбелязана Европейската нощ на музеите. Творецът е избрал да представи пред кюстендилската общественост свои картини, създадени през последните шест години. Изложбата, която има ретроспективен характер, ще бъде експонирана в две от залите на галерията. Откриването е в събота, от 19 ч.
Антон Гошев е роден през 1970 г. в Благоевград. Възпитаник е на Югозападен университет „Неофит Рилски", член е на Съюза на българските художници (секция „Живопис") и на Международната организация за пластични изкуства АИАП (ЮНЕСКО). Има четиринадесет самостоятелни изложби живопис в Благоевград, Кюстендил, Пловдив, София, Париж, Женева. Участва в регионални, национални и международни сборни изложби, конкурси и пленери. Участник е в изложби на съвременни автори в Македония, Унгария, Франция, Германия.
Негови картини са притежание на частни колекции в САЩ, Македония, Франция, Полша, Хърватия, Италия, Кипър, Норвегия, България, Гърция, Унгария, Швейцария, както и на фондовете на градските галерии на Перник, Благоевград и СБХ - София.