Ивайло Константинов: Модела на управление на Братя Галеви се завръща
Ивайло Константинов: Модела на управление на Братя Галеви се завръща / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Дупнишкият модел на управление се завръща, заяви Ивайло Константинов. Решението си да напусне председателското място и мястото си в местния парламент той е обявил преди сесията в четвъртък, пред групата на ГЕРБ, след като разбрал за среща на Обединения демократичен блок и съветници от БСП, на която да обсъдят съвместните си действия на петъчната сесия.
„Основният ни мотив в предизборната кампания беше този, че всички представящи се за десни партии, всъщност са толкова десни, колкото ние сме космонавти, и че така нареченото дясно представено пространство е по един инженерингов проект на една групировка, която в момента не е в България", заяви Константинов, уточнявайки че говори за Пламен Галев и Ангел Христов. „Тогава, когато предупреждавахме, че БСП и така представеното дясно е едно и също нещо, винаги си мислех, че най-малкото от кумова срама тези хора ще се разграничат по важните въпроси за града. И представете си тази групировка и аз в ОбС", допълни Константинов. Той заяви, че ще бъде по-полезен извън ОС и допълни, че съжалява само за това, че не е успял да довърши проектите за Медицинския център, минералната вода и туристическите атракции в Рила, но ще продължи да работи за тях. Константинов коментира, че си тръгва с високо вдигната глава и изпълнени ангажименти. „Ще се върна като водач на листа и ще остана в ОС единствено и само при условие, че тази листа има мнозинство, така че да можем да реализираме програмата си", заяви още Константинов.
Народният представител Кирил Калфин, който също беше на пресконференцията заяви, че областното ръководство застава зад решението на вече бившия председател на местния парламент и допълни, че ще разчитат на него и в бъдеще.
Ивайло Константинов посочи още, че от приоритетен за ГЕРБ проект сега коридор номер 8 е на 28 място и попита депутата Иван Ибришимов, какво той прави за Дупница.