Икономическият министър: 3 години работа в страната и тогава български паспорт за македонците
Икономическият министър: 3 години работа в страната и тогава български паспорт за македонците / netinfo

  Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров посети Кюстендил и се срещна с бизнеса и кандидата за кмет на БСП Иван Каракашки.

  Кандидатите за български паспорт етнически българи и сънародници от Македония да работят 3 години в страната, преди да получат документа, предлага Петър Димитров. Външно министерство работи по този модел, по подобие на САЩ.

  По ръст на индустрията България е на първо място в Европа. Инвестициите в отписани предприятия, като Химко и Нова Плама са неочаквани, дори и от Правителството, каза Петър Димитров. Той определи страната, като "балканския тигър" в икономиката. Според Димитров, най- голамия проблем е дисбаланса между внос и износ, в полза на вноса.

  Петър Димитров заподозря икономически интереси зад учителската стачка. "Учителите в София се финансират от хора, които искат да сринат лева и да отпаднат кредитите им, по подобие на 1996 год., но това няма да стане", категоричен бе икономическят министър.

  "Общината трябва да помага на бизнеса. При създаване на над 20 работни места, да предлага бързо обслужване и по- ниски такси. Трябва да се събере общинската собственост и да управлява по-ефективно", заяви кандидатът за кмет на БСП Иван Каракашки.