Голям интерес към кандидата за кмет Атанас Гергинов в Соволяно
Голям интерес към кандидата за кмет Атанас Гергинов в Соволяно / БСП- Кюстендил

При изключителен интерес преминават срещите на Атанас Гергинов - кандидат за кмет на община Кюстендил на коалиция "За промяна" в малките населени места на общината. Залата на читалището в Соволяно едва събра хората, дошли да чуят програмата му и да се срещнат с кандидатите от листата за общински съветници, както и да споделят проблемите и предложенията си.
Атанас Гергинов очерта основните моменти в програмата си. Това са: рефинансиране на прословутия облигационен заем, при по- изгодни условия от друга финансова институция, коренна промяна в работата на общинската администрация, насочена към по- голяма достъпност и справедливост, община отворена за всеки инвеститор и гражданин, работа за по-ефективно използване на средствата от еврофондовете, с цел да се отлепим от последните места в България по усвояването им, подпомагане на губещи лекарски практики в отдалечените села, както и възстановяване на училищното здравеопазване.
Атанас Гергинов обобщи проблемите на общината като цяло така: безработица, обезлюдяване- младите бягат в София или чужбина, никакви инвестиции, масови проблеми навсякъде са водоснабдяването и канализацията, дупките по улиците, по тротоарите също.

"Шансът ни за привличане на свежи средства в общината са не само добрите условия, които ще предложим на инвеститорите, но и качествени проекти по европрограмите. Досега сме на последните места в класациите в това отношение. Общинският отдел явно не работи. Аз предлагам и обещавам само реални неща. Наслушахме се на празни обещания за грандиозни проекти. Нагледахме се на триизмерни картинки. Аз също мога да ви обещая, че ще направя Кюстендил спа-център на Балканите, но като начало обещавам да догоним Сапарева баня и Огняново, където в момента всичките места са заети до Нова година. В листата ни са Христо Абаджиев - председател на туристическо дружество "Осогово" и Явор Спиридонов - собственик на ски пистата в Осоговската планина. Пътувал съм много, но никъде не съм видял 20 км. да делят лековитите минерални извори с прекрасните условия за зимен и летен туризъм, каквито предлага нашата планина. Но, там трябва в най-скоро време да се направи паркинг, за да може туристите спокойно да идват и да почиват", заяви кандидатът за кмет с №9 в бюлетината Атанас Гергинов.
Хорат в Соволяно не спестиха проблемите си. Сградите на читалището и училището се нуждаят от незабавни ремонти. Около тях осветлението не работи, защото се пести ток. Гробищата не се поддържат. Оказа се, че на ул. "Възход", "Пионер", "Божур", "Христо Божички" през зимата не минава снегорин дори и един път. "Аз имам две коли, за които плащам над 400 лв. данъци и винетки. Когато падне сняг по тези улици, кола не излиза до пролетта. Там живеят над 50 човека. Толкова ли не може да мине поне веднъж снегорин?! Ние нямаме ли правата на хората, живеещи на главния път?!", попита жителка на Соволяно.
"Ако ме изберете за кмет обещавам създаването на обществен съвет, с който да работим и да решаваме заедно проблемите в селото", заяви пред събралите се кандидатът за кмет на село Соволяно от коалиция "За промяна" Пламен Илиев. "Обещавам да работя за това след 4 години да имаме улици без дупки, новопостроена детска площадка, младежки клуб. Селото да добие нов вид. Да се превърне в красиво, спокойно и осветено място. Обещавам и да създадем един фолклорен фестивал с помощта на читалището и пенсионерския клуб", завърши Илиев.
"Искрено се радвам, че вече се виждат усмивките и надеждата в очите на хората, с които се срещам. В началото на кампанията ни надеждата беше заменена от безверие, че не можем да се отървем от това феодално управление. Но само заедно и с общи усилия, с номер 9 в интегралната бюлетина, на 25 октомври 2015 г. можем да променим община Кюстендил. Дошло е време за промяна. Излезте и гласувайте, това право никой не може да ви отнеме", призова Атанас Гергинов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!