Правят обществено обсъждане за рефинансиране на дългосрочния дълг на община Бобов дол
Правят обществено обсъждане за рефинансиране на дългосрочния дълг на община Бобов дол / netinfo
Интереси свързани с ТЕЦ Бобов дол стоят в основата на подписката от 190 души за отделяна на Големо село от община Бобов дол, заяви в ефира на Дарик кметът Елза Величкова.

„Интересите са към ТЕЦ-а, а ние към хората от Големо село, но да му мисли приемащата община Дупница.Приходите от Тец-а и мините изхранват община Бобов дол и ние не можем да се лишим от тях. Благодаря на всички 13 съветници, които гласуваха против. 190 души не могат да решават съдбата на 9 000 души.Ние сме избрани от хората от цялата община, а не само от тези 190 души. Няма да допуснем разпарчетосването на общината, която е на повече от 50 години” коментира Елза Величкова.

Тя информира за сигнали, че подписите са взети под натиск или са фалшиви.Решението на Общински съвет Бобов дол е при областният управител, който в 14-дневен срок ще го върне отново в местният парламент, на който ще е крайното решение за референдум.

„Евентуален референдум ще се финансира изцяло от бюджета на общината, което ще  ни затрудни изключително", посочи още Величкова.